Fluisterverhalen             

mei 2018   Het raadsel van de 5….??

 

Er gebeurde natuurlijk van alles in april en ik wil nog even terugkomen op reeds het veelbesproken poepgebeuren. Wat was nu het geval? In de maand april vonden wij (de hondenbezitters) opeens overal lukraak weggesmeten zakjes met poep erin. In felle kleurtjes rood, groen, blauw en oranje lagen ze langs de paden in het park, op het gras en hingen ze zelfs in de bomen…

Dat ontketende natuurlijk heftige discussies waarbij men zich afvroeg hoe dit in hemelsnaam bij kon dragen aan de opschoning van het groen:

“Dan kon je de drollen veel beter zonder zakje laten liggen en door de regen weg laten spoelen…toch??”

“En wie oh wie smeet deze zakjes zo maar van zich af en waarom…??

Was het misschien een protest omdat er geen poepbakken werden geplaatst..??

Belachelijk trouwens dat er geen poepbakken worden geplaatst en je straks wel een boete krijgt wanneer je geen zakje bij je hebt und so weiter…”

 

Iedereen ging zich ermee bemoeien: mensen zonder hond werden steeds bozer op mensen met hond, die vonden dat je best een aantal kilometers met een stinkend zakje in je hand kon lopen, moet je maar geen hond nemen. Er werd navraag gedaan, maar niemand wist iets van de zakjessmijter af!

Toen een oudere dame mij vertelde dat ze was uitgescholden door een jonge moeder met kinderwagen omdat haar hondje op het gras naast het wandelpad een drolletje had gelegd, was ik het zat.

Mevrouw was vreselijk van streek en zei: “Ik heb nog zo gezocht, maar kon het keuteltje niet meer terug vinden in het natte gras!!”

Ik besloot dat het tijd was voor een tegenzet, maar helaas was het net na 1april dat mij te binnen schoot dat ik in een ver verleden eens een uiterst creatieve oplossing had bedacht voor het poep-item. Ik zal je er nu even deelgenoot van maken en als de gemeente het volgend jaar er nog zo bij laat zitten, vraag ik het plaatselijk krantje om aan de grap mee te werken.

Denk toch niet dat iedereen mijn blog leest.., dus kan ik hier best een voorpublicatie doen…

 

 Bekendmaking:


Per 1 september 2019 zijn hondenbezitters in de gemeente Huppeldepup verplicht, afhankelijk van het gewicht van het dier en op straffe van een boete ten bedrage van € 50 per verzuim, tweewekelijks een geschatte hoeveelheid uitwerpselen van hun hond in te leveren op de gemeentewerf aan de Huppelpupseweg 10.

Elk huishouden met hond wordt uitgenodigd om de viervoeter te laten wegen en krijgt vervolgens de afstempelkaart met het verplichte gewicht aan poep plus bijbehorende bruine drollenkliko op maat mee naar huis. De gemeente Huppeldepup stuurt hiervoor een team van shitcontroleurs op pad om alle honden binnen de gemeente te laten registreren en een speciale kakcommissie zal toezicht houden op het naleven van bovengenoemde schijtverordening.

 

Nou dan is er niet veel nodig om mijn fantasie in werking te zetten en zie ik het zo voor me: mensen met een klein hondje die een grote hond achtervolgen om er als een haas met die dampende drol vandoor te gaan zodat ze voor de hele week klaar zijn…..

En wat dacht je van mijn twee middelgrote honden.. daar valt ook heel wat van te dieven hoor!! Zo wordt hondenpoep eindelijk nog eens een gewild item…!!

Maar goed dat is eventueel iets voor volgend jaar en ik besloot om voor nu dan maar een ieniemienie dingetje te doen en ging aan de slag om een oude prullenbak met fleurige poepzakjes tot poepafvalbak om te toveren.

Heel goed gelukt, al zeg ik het zelf, en ik op een vrijdag ochtend met de bak onder de arm naar het park. Heb hem op een strategisch punt geplaatst, er een paar keien in gelegd zodat ie niet om zou waaien, de gekleurde zakjes uit de boom losgeknoopt, de zakjes langs het pad opgeraapt en erin gegooid. Toen ben ik via een ander paadje weg gewandeld, maar kon de poepbak van afstand nog gadeslaan en zag dat niet alleen passerende honden bijzonder geïnteresseerd waren in deze opeenhoping van geurtjes, maar ook hun baasjes er ruim bij stil bleven staan.

Maar je gelooft het nooit, toen ik diezelfde middag het park via het andere uiteinde verliet zag ik dat de gemeente daar ’s ochtends een heuse èchte poepafvalbak had geplaatst….!!! Precies bij de tegenovergestelde ingang waar ik ’s ochtends mijn vlaggetjesbak had geplaatst..!!!

De bedoeling van mijn geïmproviseerde afvalbak was blijkbaar overduidelijk, want tijdens de avondwandeling zat er al een flink aantal zakjes in.

Maar eerlijk gezegd kreeg ik het daar wel een beetje benauwd van, want straks zou er wellicht een kop op zitten en was er niemand die het ging opruimen…

En nu de gemeente toch gestart was met haar beleid besloot ik hem dan maar persoonlijk te legen in de èchte poepbak, op hoop van zegen dat er bij de andere uitgang van het park ook eentje geplaatst zou worden!!

Uiteindelijk bleek deze hoop helaas ijdel te zijn, want er is er geen bijgekomen…

Zodat de ene helft van het park schoon is en de andere niet, want wat de niet- hondenbezitter ook moge zeggen: het is nu bewezen dat wanneer er een afvalbak staat, zelfs mensen die eerst geen poep raapten nu gemotiveerd zijn om het wèl te doen!!

Dus waarom er in de hele gemeente in totaal maar 5 poepbakken zijn geplaatst blijft voor mij een groot raadsel…