Fluisterverhalen             

Dure buren….

 Ik woon in een 55plus woning waar ik het erg naar mijn zin heb en in de woning naast mij zijn nieuwe mensen komen wonen: een gezin met twee kleine kinderen!

Nu zijn deze huizen gebouwd voor de al wat oudere mens en niet bijzonder geschikt voor een zich uitbreidend gezin, want eigenlijk is er maar 1 slaapkamer.

Maar nood breekt wet en ‘met wat getimmer en geboor is van de opslagruimte nog best een leuk kamertje te maken’ zullen de nieuwe buren gedacht hebben.

Zij trokken dus met goede moed deze woning in en hebben het naar mijn idee heel aardig naar hun zin.

Maar zoals je wel vaker hoort over de iets oudere woningbouw hebben ook de huizen van ons blok door-lopende vloeren en plafonds, waardoor je zo ongeveer

elkaars spelden kunt horen vallen.

De vorige bewoners van het huis naast mij waren jong, weinig thuis, hadden geen kinderen en liepen steevast op kousenvoeten.

Maar de nieuwe buren doen dat allemaal heel anders….!!

Wat nu?? Hoe kon ik mijn woongenot toch behouden??

Neem ik je heel even mee terug in de tijd, want eerlijk gezegd had ik

van tevoren een droom gekregen waarin mij de nieuwe bewoners al getoond werden.

In deze droom was dit een enorme groep mensen waar ik me een rotje van schrok, niet wetende dat hier de gehele familie met alle neven en nichten erbij aan mij werd voorgesteld.

Ik schoof het beeld een beetje van me af in de trant van: ‘mens maak je toch geen zorgen, zit niet zo te overdrijven’ enzovoorts…enzovoorts….

Maar als een speer schoot ik uit mijn luie stoel omhoog toen ik deze zelfde groep mensen in levende lijve de volgende dag op de stoep van het lege huis naast mij door de ramen naar binnen zag gluren.

Ik zag zelfs de gezichten uit mijn droom terug en omdat het leek alsof ik ze kende begon ik automatisch te zwaaien.

Een klein meisje zwaaide vriendelijk terug en zonder er maar 1 seconde over na te denken ben ik achter de computer gekropen om te gaan zoeken op oordopjes.nl.

Al snel vond ik iets bij Beter Horen ( ja lach er maar om…) waar ik volgens mij wel wat mee kon.

Ik heb een afspraak gemaakt en de volgende dag heb ik slaapdopjes laten aanmeten, niet goedkoop hoor, ze kosten € 120 maar volgens de verkoopster waren ze heel effectief.

Het zou zeker 2 weken duren voordat de dopjes klaar waren en de nieuwe buren waren ondertussen aan het klussen geslagen.

Omdat het buurhuis nog leeg was realiseerde ik me natuurlijk wel dat de zware basstem van de buurman en de hoge kinderstemmetjes wel wat zouden bijtrekken, maar toch voelde ik een sterke aandrang om ook hier iets mee te gaan doen.

En ja hoor op het Internet waar alles is te vinden kwam ik via koptelefoon.nl op een site waar ik een heel goed dempende koptelefoon voor een zacht prijsje bestelde: € 14, 95 plus verzendkosten, dat is te doen, nietwaar?

Deze werd al de volgende dag bezorgd en oh echt, heerlijk hoor wat een weldadige rust gaf dat…

Alleen als er nu iemand aan de deur klopt, hetgeen ik dus niet hoor, maar waar de hond wel bovenuit blaft, moet ik er even op letten dat ik de koptelefoon 

afzet.

Ze hadden dit fijne model namelijk alleen maar in een fel fluorescerende groene kleur en ja dat is toch wel een idioot gezicht zo aan de deur!

Dus op deze manier was ik prima voorbereid op de aankomst van de nieuwe buren en is mijn woongenot er door een paar kleine aanpassingen echt niet minder op geworden.

Alleen kwam ik erachter dat de slaapdopjes zo effectief zijn dat ik met geen mogelijkheid de wekker meer hoor, waardoor ik me al een aantal keren flink verslapen heb.

Misschien toch maar weer achter de computer kruipen en op zoek gaan naar

een betaalbare wekker met een wat luidere wektoon?

Ik ga eens kijken op slaapdoppenwekker.nl en ben benieuwd naar de prijs:

wat denk je…zo rond de € 30 misschien??