Fluisterverhalen             

Maart 2018 Berenepiloog

Net toen ik dacht: ‘ ik heb op dit moment geen nieuws

voor een blog’ kreeg ik van Bianca deze foto van een berenkunstwerk in Hengelo opgestuurd en dat vond ik erg leuk. Ze zien er wel erg stoer uit deze twee, het zijn bepaald geen Teddyberen en komen op mij eerder als een stelletje boksberen over. Waar je dan wel langs moet durven lopen, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk...

 Bianca is het bazinnetje van Banji en had mij de week ervoor al verteld dat er bij haar ook een BB op de bank zat te pronken en dat ze wel meer mensen kende met een speciaal berenlijntje. Toen niet veel later mijn dochter een foto (links) van haar BB stuurde en ik zelf vorige week nog een stoere beterschapsbeer (rechts) heb aangekleed besloot ik dat het maartblog dan maar een berenepiloog moest gaan worden, waarbij ik ook even aan kleinzoon Simeon moest denken.

Want toen genoemde beterschapsbeer nog op mijn bank zat te wachten op zijn nieuwe adres kwam Simeon een middagje op bezoek. We gaan dan altijd bij de Action wat leuke dingetjes voor hemzelf, maar ook voor de thuisblijvers uitzoeken, met zijn tweetjes de honden uitlaten, samen tv kijken of een spelletje doen en tot slot een patatje eten. Toen we na het winkelen bij mij thuis kwamen zag Simeon meteen de beer op mijn bank zitten, hij greep hem beet en kwam naar mij toegerend: ‘oma voor wie is deze beer?’ Die was dus voor iemand anders bedoeld, maar het gezichtje betrok zo dat ik stante pede een nieuw idee ( dacht ik…) lanceerde namelijk:  de logeerbeer.

Er zat boven nog een beer in de kast en die wou wel uit logeren, dus koffertje erbij gezocht en Simeon helemaal blij: ‘deze is bijna nog leuker oma en ik noem hem Boris!’

 ’s Avonds na het frietje mocht Boris Beer mee naar huis en het gebeuren deed me even denken aan de beren die ik in het verleden uit logeren had gestuurd bij mijn toenmalige buurkinderen.

Dat bleek destijds nog een hele klus.

Het was namelijk zo dat deze buurkinderen vanaf ’s ochtends 5 uur zoveel herrie maakten dat ik er steevast wakker van werd. En met een voltijdbaan in het onderwijs had ik mijn slaap wel nodig dus ik op visite bij de nieuwe buren en heel vriendelijk gevraagd of het ‘s ochtends misschien wat zachter kon. Maar nee, hoe kwam ik erop, dat kon echt niet volgens de buurvrouw, dat zou de kinderen enorm in hun vrijheid beperken en dat ging ze dus ook absoluut niet aan hen vragen! Daar moest ik als volwassene maar aan wennen hoor!

De stelligheid waarmee en de toon waarop mij dit werd medegedeeld liet duidelijk zien dat mijn idee een volledig doodlopende weg was en ik ging op zoek naar andere invalshoeken. Zodoende kwam ik op logeerberen uit, waarmee ik een band met de kinderen wilde opbouwen zodat ze wellicht zelf een beetje rekening met buurvrouw Anne gingen houden…

Ik naaide dan een leuk petje, mutsje of broekje en ging daarmee af en toe eventjes op bezoek om te vragen wat de beren allemaal gedaan hadden en om te horen of ze het nog naar hun zin hadden. Zelfs de moeder vond dit heel leuk, maar uiteindelijk kon ze de zorg niet aan en helaas kwam het zelfs zover dat de kinderen door Jeugdzorg een tijdje uit huis werden geplaatst.

Maar nu even terug naar Simeon die trots met de logeerbeer thuiskwam, waarop zijn moeder vertelde dat ook scholen vaak een logeerbeer gebruiken, daar had ik op mijn beurt nog nooit van gehoord. Maar het schijnt echt een bekend fenomeen te zijn en een beroemdheid op dit gebied is toch wel Flip de logeerbeer.

Voor wie een hilarisch artikel over Flip wil lezen even deze link: https://kiind.nl/logeerbeer/

Afgelopen zaterdag vierde de zus van Simeon haar verjaardag en kon ik even zien hoe het met Boris Beer ging. Hij had het erg naar zijn zin, maar toen ik naar huis wilde gaan werd me even zachtjes in het oor gefluisterd dat Boris het wel heel erg saai vond om maar 1 kleertje te hebben!!!

Tja… en daar moet natuurlijk wel wat aan gedaan worden…dat begrijp je…

 

En graag wil ik het berengebeuren afsluiten met een gedichtje over het ons allen bekende Beertje Paddington:

 

Klik hier om aan te passen